HSM-kerhot

Harrastamisen Suomen malli

Oletko tuottamassa tai tilaamassa HSM-parkourkerhoa? Löydät tältä sivulta sekä palveluntuottajalle että tilaajalle suunnattua tietoa kerhojen perustamisesta.  Olet sitten etsimässä ohjaajaa tai seuraa toteuttamaan kerhon, tai olet ensimmäistä kertaa toteuttamassa kerhoa, löydät kysymksiisi vastaukset täältä.

Aloita tästä!

Löydät tästä kunnille ja palveluntuottajille laaditut tietopaketit, jotka auttavat pääsemään alkuun kerhon perustamisessa. Mikäli etsit palveluntuottajaa tai tarvitset sopimuspohjaa kuntien kanssa tehtävään yhteistyöhön, löydät ne täältä!

Tilaajan tietopaketti

Kunnille ja HSM-koordinaattoreille suunnattu tietopaketti toimii checklistina kerhon tilaamiseen ja perustamiseen palveluntuottajan tai oman ohjaajan kanssa.

Lataa tietopaketti

Palveluntuottajan tietopaketti

Seuroille, yrityksille ja freelance-ohjaajille suunnattu tietopaketti auttaa sinua kerhon perustamisessa ja antaa vastaukset useimpiin haasteisiin, joita HSM-kerhojen tuottaminen voi tuoda eteesi.

Lataa tietopaketti

Kouluttaudu tai kouluta kerho-ohjaaja

Tarjoamme HSM-kerhojen ohjaajiksi haluaville ohjaajakoulutuksia ja oppimateriaaleja, joista saat eväitä parkourkerhojen ohjaamiseen.

Tutustu koulutukseen

Löydä palveluntuottaja

Kunnille ja koordinaattoreille sunnatulta sivulta löydät listan jäsenjärjestöistä, jotka toteuttavat parkourtoimintaa. Kerho-ohjaajaa kannattaa tiedustella ensimmäisenä jäsenjärjestöiltämme!

Etsi ohjaajia

Sopimuspohja

SPY on laatinut palveluntuottajille ja freelance-ohjaajille infopaketin sopimuspohjasta. Lisäksi voit ladata Parkour Akatemia OY:n laatiman sopimuspohjan, jota voi käyttää kuntien kanssa palvelusopimuksen laatimiseksi.

Lataa sopimuspohjan ohjeetLataa sopimuspohja

SPY:n viralliset suositukset HSM-kerhoille

Laadukkaiden, turvallisten ja pitkäjänteisten kerhojen toteuttamiseksi, SPY on laatinut viralliset suositukset kerho-ohjaajan tuntipalkasta, palveluntuottajan saamasta korvauksesta sekä kerhon ryhmäkoosta.

Suositus ohjaajan
tuntipalkasta

SPY:n virallinen suositus ohjaajan tuntipalkaksi on 35—60 euroa per tunti. Lue lisää suosituksesta ja sen perusteista lataamalla pdf.

Lataa suositus tästä

Suositus palveluntuottajan
(seuratoimija) saamasta korvauksesta 

SPY:n virallinen suositus palveluntuottajan korvauksesta on 100 euroa per tunti (+ mahdollinen ALV). Lue lisää suosituksesta ja sen perusteista lataamalla pdf. (Huom! Kyseessä Ry-muotoinen seuratoimija)

Lataa suositus tästä

Suositus ryhmäkoosta ja turvallisuudesta

Turvallisten kerhojen toteutumiseksi SPY on julkaissut virallisen suosituksen kerhojen ryhmäkoosta. Ryhmäkoko on 10-12 osallistujaa. Lue lisää suosituksesta ja sen perusteista lataamalla pdf.

Lataa suositus tästä

Kysyttävää?

Vastaamme mieluusti kysymyksiin, joita HSM-kerhojen perustaminen herättää. Tarjoamme myös henkilökohtaista asiantuntija-apua kerhojen perustamiseksi. Ota yhteyttä toimisto@parkour.fi.