Hankkeet

PARKOURIA KOULULAISILLE! 

Peruskoulua käyvät lapset pääsevät tutustumaan koulunsa ympäristöön uusin tavoin parkourin kautta. Tavoitteemme on tukea lasten liikunnan harrastamista koulun pihassa ja tiloissa sekä rohkaista heitä itsenäiseen harrastamiseen. Hanke toteuttaa valtakunnallisesti parkourin täyteisiä lajikokeilupäiviä ja iltapäiväkerhoja, joissa liikutaan luovasti, hauskasti ja ympäristöä uusin silmin havainnoiden. Hanke on Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama.

PARKOURIA JA ULTIMATEA OPISKELIJOILLE

Toista astetta ja korkeakoulua käyvät opiskelijat pääsevät kokeilemaan kahta yhteisöllistä, rentoa ja mukaansatempaavaa lajia. Ohjatuilla kokeilupäivillä opiskelijat hyödyntävät oppilaitoksen omia tai lähialueen tiloja. Lisäksi hankkeessa tarjotaan koulutusta liikuntatutoreille ja liikunta-alan ammattilaisille, jotta parkourin ja ultimaten harjoittaminen jatkuisi myös kokeilupäivien jälkeen.  Hanke on Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama. Lue lisää ultimatesta täältä.

Parkouria koululaisille -hanke lukuina

Olemme liikuttaneet lapsia hankkeen aikana jäsenjärjestöjemme sekä freelance-ohjaajien avulla ympäri Suomea.

LIIKKUNEET LAPSET

LAJIKOKEILUPÄIVÄT

ILTAPÄIVÄKERHOT

VälKKÄri-koulutukset

PAIKKAKUNNAT

MAAKUNNAT

Lapset ja koulut hyötyvät parkourista

Kokeilun ja harrastamisen ilo

Lapset nauttivat valtavasti parkourin kokeilemisesta ja harrastamisesta. He ovat saaneet ikimuistoisia elämyksiä parkourin parissa. Parkour rakentuu ajatukselle, että liikkuminen on luovaa, hauskaa ja kannustavaa. Parkourissa ei kilpailla muita kuin itseään vastaan!

Terveyshyödyt kasvavat

Hankkeessa kertyneen kokemuksen mukaan lajikokeilut ja iltapäiväkerhot kannustavat myös omaehtoiseen liikkumiseen niin koulussa kuin sen ulkopuolella. Näin oppilaiden saamat terveyshyödyt kasvavat. Erityisesti lapset ovat innostuneet harjoittelemaan parkouria vältunneilla.

Koulun piha avautuu uusin silmin

Parkourissa pihan muurit, kaiteet, ja kivet ovat ponnahduslautoja liikkumiseen. Hanke on tarjonnut konkreettisia esimerkkejä oppilaille ja opettajille miten koulun pihaa ja liikuntasalin välineistöä voi turvallisesti käyttää entistä monipuolisempaan liikkumiseen.

Lajikokeiluja ympäri maata

Parkour-lajikokeilupäivät ja iltapäiväkerhot ovat olleet ainutlaatuinen mahdollisuus kokeilla parkouria ympäri Suomea, niin isoissa kuin pienissä kouluissa, kaupungeista maaseudulle. Koulutetut ohjaajamme ovat valmiita matkustamaan kaikkiin maakuntiin.

Miltä parkour voisi näyttää sinun koulullasi?

Olemme koostaneet toteuttamistamme lajikokeilupäivistä ja iltapäiväkerhoista lyhyen videon, josta näet kätevästi, miltä parkour-lajikokeilupäivä tai iltapäiväkerho voisi näyttää juuri sinun koulullasi. Koulutetut ohjaajamme kykenevät muuttamaan monenlaisia pihoja parkouriin sopiviksi radoiksi. Ei muuta kuin kuulokkeet korville ja video käyntiin!

Tartu tilaisuuteen!

Lue lisää hankkeidemme lajikokeilupäivistä ja iltapäiväkerhoista! Voit myös kätevästi tilata sellaisen koulullesi.* 

Lataa parkour-lajikokeilupäivän esite tästä.
Lataa parkour-iltapäiväkerhon esite tästä.
Lataa parkour- ja ultimate -lajikokeilupäivän esite tästä.

Tilaa parkour-lajikokeilupäivä tai iltapäiväkerho! Tilaa Ultimate- ja parkour yhteiskokeilupäivä!

*Tilaaja voi olla koulun edustaja tai koulun vanhempainyhdistys yhteistyössä koulun kanssa.