Hankkeet

Hankkeet edistävät parkourin harrastuneisuutta

SPY hakee hankerahoitusta ja toteuttaa hankkeita edistääkseen parkourin – ja yhteistyökumppaniemme lajien –  harrastuneisuutta Suomessa. Hankkeiden tavoitteina on editää niihin osallistuvien lasten ja nuorten terveyttä, harrastusmahdollisuuksia ja elämänlaatua. 

Nykyiset hankkeet

Syksyllä 2021 SPY:llä on käynnissä Parkouria ja ultimatea opiskelijoille -hanke, joka toteutetaan yhteistyössä Suomen Liitokiekkoliiton kanssa. Lue lisää hankkeesta alta!

Menneet hankkeet

SPY järjesti vuosina 2016-2021 viisi Parkouria koululaisille -hanketta, jossa toteuttiin parkourin lajikokeiluja, tapahtumia ja iltapäiväkerhoja alakouluissa ympäri Suomea. Lue lisää hankkeen saavutuksista alempaa!

Käynnissä olevat hankkeemme

Parkouria ja ultimatea opiskelijoille

Toista astetta ja korkeakoulua käyvät opiskelijat pääsevät kokeilemaan kahta yhteisöllistä, rentoa ja mukaansatempaavaa lajia. Ohjatuilla kokeilupäivillä opiskelijat hyödyntävät oppilaitoksen omia tai lähialueen tiloja. Lisäksi hankkeessa tarjotaan koulutusta liikuntatutoreille ja liikunta-alan ammattilaisille, jotta parkourin ja ultimaten harjoittaminen jatkuisi myös kokeilupäivien jälkeen. Hanke on Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama. Lue lisää ultimatesta täältä.

Lataa parkour- ja ultimate -lajikokeilupäivän esiteTilaa Ultimate- ja parkour yhteiskokeilupäivä!

Parkouria ja ultimatea opiskelijoille -hanke lukuina

Hanke on liikuttanut toisen asteen ja korkeakoulujen opiskelijoita ympäri Suomea sekä toteuttanut tutor-koulutuksia.

LAJIESITTELYT, WEBINAARIT JA WORKSHOPIT

osallistujat

PAIKKAKunnat

KOULUTUKSET

OSALLISTUJAT

paikkakunnat

Menneet hankkeemme

Parkouria koululaisille!

Peruskoulua käyvät lapset pääsivät tutustumaan koulunsa ympäristöön uusin tavoin parkourin kautta. Tavoitteemme oli tukea lasten liikunnan harrastamista koulun pihassa ja tiloissa sekä rohkaista heitä itsenäiseen harrastamiseen. Hanke toteutti valtakunnallisesti parkourin täyteisiä lajikokeilupäiviä ja iltapäiväkerhoja, joissa liikuttiin luovasti, hauskasti ja ympäristöä uusin silmin havainnoiden. Hanke oli Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama. Hankekokonaisuus toteuttiin vuosina 2016-2021.

Parkouria koululaisille -hanke lukuina

Liikutimme lapsia hankkeen aikana jäsenjärjestöjemme sekä freelance-ohjaajien avulla ympäri Suomea.

LIIKKUNEET LAPSET

LAJIKOKEILUPÄIVÄT

ILTAPÄIVÄKERHOT

VälKKÄri-koulutukset

PAIKKAKUNNAT

MAAKUNNAT

Lapset ja koulut hyötyivät parkourista

Kokeilun ja harrastamisen ilo

Lapset nauttivat valtavasti parkourin kokeilemisesta ja harrastamisesta. He ovat saaneet ikimuistoisia elämyksiä parkourin parissa. Parkour rakentuu ajatukselle, että liikkuminen on luovaa, hauskaa ja kannustavaa. Parkourissa ei kilpailla muita kuin itseään vastaan!

Terveyshyödyt kasvavat

Hankkeessa kertyneen kokemuksen mukaan lajikokeilut ja iltapäiväkerhot kannustavat myös omaehtoiseen liikkumiseen niin koulussa kuin sen ulkopuolella. Näin oppilaiden saamat terveyshyödyt kasvavat. Erityisesti lapset ovat innostuneet harjoittelemaan parkouria vältunneilla.

Koulun piha avautuu uusin silmin

Parkourissa pihan muurit, kaiteet, ja kivet ovat olleet ponnahduslautoja liikkumiseen. Hanke tarjosi konkreettisia esimerkkejä oppilaille ja opettajille miten koulun pihaa ja liikuntasalin välineistöä voi turvallisesti käyttää entistä monipuolisempaan liikkumiseen.

Lajikokeiluja ympäri maata

Parkour-lajikokeilupäivät ja iltapäiväkerhot oliva ainutlaatuinen mahdollisuus kokeilla parkouria ympäri Suomea, niin isoissa kuin pienissä kouluissa, kaupungeista maaseudulle. Koulutetut ohjaajamme matkustivat lähes kaikkiin maakuntiin.

Miltä parkour näytti kouluilla?

Olemme koostaneet toteuttamistamme lajikokeilupäivistä ja iltapäiväkerhoista lyhyen videon, joka esittele parkour-lajikokeilupäivä ja iltapäiväkerhoja kouluilla. Koulutetut ohjaajamme kykenivät muuttamaan monenlaisia pihoja parkouriin sopiviksi radoiksi. Ei muuta kuin kuulokkeet korville ja video käyntiin!