Flow Finland

Check out information in English [HERE]

Flow Finland

Flow Finland on jokavuotinen parkourkiertue, joka kiertää kesän aikana kaupungista toiseen. Kiertue järjestää kussakin kaupungissa kaikille avoimet ja ilmaiset parkourjamit sekä mahdollista oheisohjelmaa. Tule mukaan parkouraamaan rennosti yksin tai yhdessä kavereiden kanssa!

KESÄN ’23 KIERTUE

Flow Finland 2023 on päättynyt! Kiitos kaikille osallistujille! Jos olit mukana kesän kiertueella, jaathan meille kokemuksiasi ja ajatuksiasi, jotta voimme kehittää kiertuetta tuleville vuosille. Alla olevasta linkistä pääset palautelomakkeelle.

PALAUTELOMAKE


Flow Finland 2023 kiertää 12:ssa kaupungissa 8:n viikonlopun aikana. Kiertue starttaa Lahdesta kesäkuussa ja päättyy Keravalle syyskuun puolivälissä. Jokaisessa kaupungissa jamit alkavat yhteisellä alkulämmittelyllä, jonka jälkeen kaupunkivastaava johdattelee osallistujat upeille spoteille ympäri kaupunkia.

Jameilla jokainen pääsee kokeilemaan itseään kiinnostavia juttuja oman tasonsa mukaisesti. Kokeneemmat pomppijat neuvovat mielellään aloittelijoita ja muiden parkouraajien haasteista ja liikkeistä voi ammentaa loputtomiin inspiraatiota. Sitkeimmillä jamittelijoilla meno jatkuu tavalla tai toisella iltaan asti.

Tänä vuonna SPY täyttää 20v! Sen kunniaksi FF-tapahtumilla on luvassa asiaankuuluvia pelejä, leikkejä ja haasteita. Seuraa kaupunkikohtaisia ilmoituksia kyseisten jamien lähestyessä ja tule paikalle juhlistamaan 20-vuotista SPY:tä!

Löydät tapahtumat myös Facebookista!

FLOW-MÖKKI 2023

Tänä vuonna Suomen Parkouryhdistys järjestää Flow-mökin Joensuun ja Ylämyllyn Flow Finlandin yhteydessä 26.-27.8. Majoitus ja illanvietto ovat osallistujalle ilmaisia ja tarkoitettu henkilöille, jotka osallistuvat samana viikonloppuna Flow Finland -tapahtumiin Joensuussa ja/tai Ylämyllyssä. Flow-mökille pääset majoittumaan rennosti jamipäivien välissä, uimaan, saunomaan, näkemään kavereita, sekä pelaamaan Flow-mökkien klassikkoa: demokratiapalloa!

Kaupunkikohtaiset tiedot

2023

Kiertupäivien tiedot

10.6.

Lahti

Aloitusspotti: Gaudian lukio, Terijoenkatu 7, 15140 Lahti klo 12:00

FF-kiertue aloittaa tänä vuonna jamittelut Lahdesta, missä kesäloman sijasta palataan kouluun. Monet Lahden tunnetuimmista spoteista löytyvät koulujen pihoilta ja uutena tulokkaana päivä startataan Gaudian lukiolta (Terijoenkatu 7, 15140 Lahti). Tästä jatketaan klassiselle Yhtäri/Lyseo combolle, mistä löytyy aina paljon eri haasteita. Jos aikaa ja voimia riittää voidaan päivä päättää Sibeliustalolle, josta läheltä löytyy useita ruokapaikkoja ja sään salliessa myös uimaranta. 

Lahden kaupunkivastaavana toimii Aleksi Okkola.

17.6.

Jyväskylä

Aloitusspotti: Sepänaukio, Sepänkatu 5, 40720 Jyväskylä klo 12:00

Jyvääskylään Flow Finland starttaa tänä vuonna monille tutulta sepänaukiolta. Sen läheisyydessä on muitakin spotteja, kuten startup-leipomo ja lyseon lukion sisäpiha. Jamit etenevät koskaan ennen kuulumattomalla reitillä suoraan harjun, eli neron portaiden suuntaan. Lopulta reitti johtaa kuitenkin aina takaisin aaltoalvarin ja yliopiston lämpimille spoteille. Jamien jälkeen on tuttuun tapaan hyvä käydä syömässä, ja vaikka jopa uimassa.

Jyväskylän kaupunkivastaavana toimii Into Kaariniemi.

15.7.

Turku

Aloitusspotti: Samppalinnanmäki, Luostarivuoren koulun takaa Luostarinkatu 13, 20700 Turku klo 12:00

Turun Flow Finland aloittaa Samppalinnan mäeltä, Luostarivuoren koulun takaa (koulun osoite: Luostarinkatu 13, 20700 Turku). Samppalinnanmäeltä löytyy monta kuuluisaa Turun klassikkospottia, joista jokaiselle löytyy jotain. Päivän reitti jatkuu kohti Majakkarantaa. Matkan varrelta löytyy useampia spotteja joissa päästään treenaamaan. Päivä päättyy uimarannalle, jossa on tiedossa hyppyjä mereen!

Turun kaupunkivastaavana toimii Otto Saarikoski.

Seuraavana päivänä 16.7. Flow Finland siirtyy Naantaliin!

16.7.

Naantali

Aloitusspotti: Maijamäen koulu, Kristofferinkatu 1, 21100 Naantali klo 12:00

Naantali tarjoilee aurinkoa myös parkouraajille! Naantalin merellinen henki ja kaunis vanhakaupunki tarjoilevat pikkukaupunkifiilistelystä nauttiville suurta iloa. Aloitus tapahtuu klo 12:00 huikealta Maijamäen koulun spotilta (osoite Kristofferinkatu 1, 21100 Naantali), jossa on harvinaisen herkku parkourpuisto. Tästä siirrytään keskustan rantaan ja Kirkkopuiston nurkille, jossa voi löytyä hyviä ja yllättäviä merenrantahaasteita. Sitten siirrytään Naantalin kaupungintalolle ja lopuksi vielä Kuparivuoren kentälle, josta jamien jälkeen voi jäädä Kuparivuoren kallioille hengailemaan kauniiseen merelliseen ympäristöön tai Lappalaistenmäen uimapaikalle uimaan.

Naantalin kaupunkivastaavana toimii Jimi Heinonen.

Huomaa myös edeltävän päivän Flow Finland Turussa! 

22.7.

Tampere

Aloitusspotti: Pääkirjasto Metso, Pirkankatu 2, 33210 Tampere  klo 12:00

Tampere valittiin Suomen vetovoimaisimmaksi kaupungiksi jälleen! Sattumaako? No ei ole, sillä Mansessa järjestetään Flow Finland -jamit 22.7.! Tule siis aloittamaan päivä klo 12:00 pääkirjasto Metsolta (osoite Pirkankatu 2, 33210 Tampere), josta jatketaan Frenckellinaukion muureille ja yliopistolle, jonka alueelta löytyy useita pienempiä spotteja. Päivän voi päättä halutessaan Rauhaniemen uimarannalla rentoutumisen tai uimahyppysendien parissa.

Tampereen kaupunkivastaavana toimii Taavi Salonen.

5.8.

Kotka

Aloitusspotti: Sapokan vesipuisto, Tallinnankatu 12, 48100 Kotka klo 12:00

Kotkan Flow Finland starttaa Sapokan vesipuiston spoteilta (osoite Tallinnankatu 12, 48100 Kotka), joilta löytyy kauniiden maisemien lisäksi monipuolisia haasteita. Puiston vieressä on Merenkulkukoulu, jonka ympäristöstä löytyy hyviä betonimuureja ja varmasti tarpeeksi vaikeita haasteita jokaiselle. Päivää jatketaan useammilla keskustan spoteilla ja lopuksi päästään vielä mereen uimaan.

Kotkan kaupunkivastaavana toimii Veeti Erjo.

6.8.

Kouvola

Aloitusspotti: Kaupungintalon ylätasanne, Torikatu 10, 45100 Kouvola klo 12:00

Betoniko harmaata ja ankeaa? Ei ainakaan parkouraajan näkökulmasta!
Flow Finland -jamit järjestetään Kouvolassa sunnuntaina 6.8. Parkourjamit alkavat legendaariselta kaupungintalon ylätasanteelta (osoite Torikatu 10, 45100 Kouvola) klo 12:00 yhteisen alkulämmittelyn merkeissä, jonka jälkeen seuraa vapaamuotoista treenaamista keskustan lukuisilla spoteilla. Päivän lopuksi voi halutessaan vierailla Kymintehtaan idyllisessä tehdasmiljöössä tai pulahtaa läheiseen järveen uimaan!

Kouvolan kaupunkivastaavana toimii Oskari Kinnunen.

26.8.

Joensuu

Aloitusspotti: Yliopiston alkukivet, Yliopistokatu 4, 80100 Joensuu  klo 12:00

Flow Finland Joensuu 26.8. by Akkuhuolto Sinkkonen!

On aika vaihtaa farkut verkkarihousuun ja saapua koko viikonlopun kestäville Flow Finland -parkourjameille Pohjois-Karjalaan!

Lauantaina parkouraamme Joensuussa kiertäen kaupungin legendaarisimmat parkourspotit. Päivä alkaa klo 12:00 yliopiston alkukiviltä, osoitteesta Yliopistokatu 4, 80100 Joensuu. Päivän viimeinen spotti sijaitsee Noljakassa, jossa on luvassa ennennäkemättömiä haasteita!
Viikonloppuna osallistujille on luvassa ilmainen mökkimajoitus Harilassa, n. 20 km päässä Joensuun keskustasta. Flow-mökillä on luvassa mm. grillaamista, saunomista, uimista ja hauskaa yhteistä tekemistä.

Joensuun tapahtuman sponsoroi Akkuhuolto Sinkkonen https://www.akkusinkkonen.fi/etusivu/

Joensuun kaupunkivastaavana toimii Meeri Partanen.

27.8..

Ylämylly

Aloitusspotti: Ylämyllyn koulu, Laavupolku 2, 80400 Liperi  klo 12:00

Flow Finland Ylämylly 27.8. by Akkuhuolto Sinkkonen!

On aika vaihtaa farkut verkkarihousuun ja saapua koko viikonlopun kestäville Flow Finland -parkourjameille Pohjois-Karjalaan!

Sunnuntaina haastamme itsemme ja toisemme Ylämyllyn parkourspoteilla! Päivä alkaa klo 12:00 yläkoulun sisäpihalta, osoitteesta Laavupolku 2, 80400 Liperi. Luvassa on mm. parkourpuisto, tankoja ja uimahyppytorni. Viikonloppuna osallistujille on luvassa ilmainen mökkimajoitus Harilassa, n. 20 km päässä Joensuun keskustasta. Flow-mökillä on luvassa mm. grillaamista, saunomista, uimista ja hauskaa yhteistä tekemistä.

Ylämyllyn tapahtuman sponsoroi Akkuhuolto Sinkkonen https://www.akkusinkkonen.fi/etusivu/

Ylämyllyn kaupunkivastaavana toimii Meeri Partanen.

9.9.

Helsinki

Aloitusspotti: Helsingin tuomiokirkko, Unioninkatu 29, 00170 Helsinki  klo 13:00

Flow Finland valtaa jälleen Helsingin! Jamit alkavat klo 13:00 Helsingin tuomiokirkolta (osoite Unioninkatu 29, 00170 Helsinki) yhteisellä alkulämmittelyllä/-pelillä, jossa päästään kamppailemaan leikkisästi tuomiokirkon portaiden valloittamisesta. Lämmittelyä seuraa vapaamuotoiset jamit tuomiokirkon alueella. Tuomiokirkolta jamit siirtyvät kohti Katajanokkaa, jonka alueelta löytyy monipuolisia spotteja.

Flow Finland Helsingin yhteydessä on myös Fotonordicin ja SPY:n järjestämä valokuvaustyöpaja! Työpajassa pääset tutustumaan parkourin kuvaamisen saloihin ammattivalokuvaajien opastuksella. Työpajan vetäjinä toimivat:

Henri Fotonordicilta
@_wessu / @visual.west
@eloaville

Hinta 39€

16.9..

Espoo

Aloitusspotti: Tapiolan tori, Tapiontori 1, 02100 Espoo  klo 12:00

Flow Finland Espoo starttaa klo 12:00 klassikkospotilta: Tapiolan torilta. Torin ympäriltä löytyy monipuolisesti tekemistä jokaiselle. Päivän muihin spotteihin sisältyy muun muassa Tapiolan koulu, Kaupinkallion eteläisen paikoitusalueen “tikkaat”, Heikintorin parkkihalli ja metron pohjoinen sisäänkäynti.

Espoon kaupunkivastaavana toimii Unto ”Utti” Ikkala.

17.9.

Kerava

Aloitusspotti: Salavapuiston street workour-telineet, Koivikontie 7, 04260 Kerava  klo 12:00

Keravan ensimmäinen Flow Finland -tapahtuma aloitellaan savion parkour-puistolta. Betonia kaipaaville löytyy myös haasteita puiston vieressä olevalta savion asemalta. Saviolta siirrytään lopulta Keravan keskustaan, kirjaston läheisille spoteille (yksi pysäkki K-junalla). Keravalta löytyy paljon kauppakeskuksia ja ravintoloita niitä kaipaaville.

Keravan kaupunkivastaavana toimii Eetu Ukkola.