Flow Finland

Anna palautetta Flow Finland 2022:sta!

Kesän 2022 kiertue on päättynyt!

Jos olit mukana tapahtumissa, jaathan meille kokemuksiasi ja ajatuksiasi, niin voimme tehdä kiertueesta tulevina vuosina entistä paremman. Lomakkeen täyttäneiden kesken arvotaan 1 kpl SPY-lakkeja.
(Lisätietoja Flow Finlandista ja SPY-lakista alempana tällä sivulla. Arvonnan lisätiedot lomakkeen yhteydessä.)

PALAUTELOMAKE

Check out information in English [HERE]

Flow Finland

Flow Finland on jokavuotinen parkourkiertue, joka kiertää kesän aikana kaupungista toiseen. Kiertue järjestää kussakin kaupungissa kaikille avoimet ja ilmaiset parkourjamit sekä mahdollista oheisohjelmaa. Tule mukaan parkouraamaan rennosti yksin tai yhdessä kavereiden kanssa!

KESÄN ’22 KIERTUE

Flow Finland 2022 by Viirin kirppis kiertää 12:ssa kaupungissa 8:n viikonlopun aikana. Kiertue starttaa Savonlinnasta kesäkuussa ja päättyy Järvenpäähän syyskuun puolivälissä. Jokaisessa kaupungissa jamit alkavat yhteisellä alkulämmittelyllä klo 12:00, jonka jälkeen kaupunkivastaava johdattelee osallistujat upeille spoteille ympäri kaupunkia.

Jameilla jokainen pääsee kokeilemaan itseään kiinnostavia juttuja oman tasonsa mukaisesti. Kokeneemmat pomppijat neuvovat mielellään aloittelijoita ja muiden parkouraajien haasteista ja liikkeistä voi ammentaa loputtomiin inspiraatiota. Sitkeimmillä jamittelijoilla meno jatkuu tavalla tai toisella iltaan asti.

Päiväkohtaiseen erikoisohjelmaan saattaa kuulua SPY:n tarjoamat jätskit, yhteinen uintireissu, parkourtyöpaja tai muuta yhteisöllistä tai seikkailullista. Seuraa kaupunkikohtaisia ilmoituksia kyseisten jamien lähestyessä. Tapahtuman pääsponsorina toimii tänä vuonna Viirin kirppis: www.viirinkirppis.fi

Löydät tapahtumat myös Facebookista!

SPY-HATTU

Osallistu kuuteen FF-tapahtumaan tai toimi kaupunkivastaavana ja saat upean SPY-hatun!

Parkourkesän jamivaatetuksen kruunaa ajattoman tyylikäs musta lierihattu, joka on koristeltu SPY:n ikonisella maskotilla ja tuoreella logolla. Parkouruskottavuuden lisäämisen ohella tämä hattu tarjoaa suojaa häikäisyltä ja auringonpistoksilta – tai sateelta. Hattua ei ole toistaiseksi mahdollista ostaa, vaan se täytyy ansaita!

Kaupunkikohtaiset tiedot

2022

Menneiden kiertuepäivien tiedot

11.6.

Savonlinna

Aloitusspotti: Savonlinnan kaupungintalo (Olavinkatu 27, 57130 Savonlinna) klo 12:00

FF-kiertue starttaa kauden Savonlinnasta, joka tarjoilee parkouraajille kauniilla järvimaisemilla höystettyä urbaania suvitunnelmaa sekä lukuisia hienoja jamispotteja täynnä muureja, kaiteita ja muita esteitä. Aloituspaikkana toimii Savonlinnan kaupungintalo, josta jamit etenevät Tuomiokirkolle sekä edelleen liikuntahallille ja Heikinpohjan koululle. Jamien ohessa luvassa on myös hauskoja haasteita, joihin osallistumisesta voi hyvän mielen ohella tienata virvokepalkintoja!

*KYYDIT JA MAJOITUS*
SPY suosittelee muualta tulevia saapumaan Savonlinnaan lauantaina esimerkiksi Taajamajuna 743:lla, joka kulkee Parikkalasta Savonlinnaan 10:26-11:19. Tuohon junaan on mahdollista päästä lähtemällä samana aamuna junalla esim. Helsingistä, Joensuusta, Kuopiosta, Lappeenrannasta, Mikkelistä tai Lahdesta. Paluulikkennettä la-illaksi on vähän heikosti tarjolla, mutta SPY suositteleekin kruunaamaan seikkalun jäämällä la-su-yöksi Savonlinnaan yhdessä parkourkavereiden kanssa! Viikonlopun keli näyttää lämpimältä ja aurinkoiselta, joten teltta- tai riippumattomajoitus toimii mainiosti – joko leirintäalueella tai lähimetsässä. Toisaalta esim. keskustan läheisyydessä sijaitseva Sun Camping tarjoaa myös 4-6 hengen mökkejä 55-80 €:lla, joten mökkeilemäänkin voi päästä alle 15 €/hlö.


Kaupunkivastaavana toimii Roope Pölönen, jonka tavoittaa päivän kulkuun liittyvissä asioissa numerosta 050 3265611.

18.6.

Lahti

Aloitusspotti: Hennalan esterata (Hennalankatu 201, 15700 Lahti) klo 12:00

Flow Finland -jamikiertue palaa tänä vuonna Lahden legendaariseen parkourkaupunkiin! Tapahtuma alkaa paluulla parkourin juurille Hennalan vanhan kasarmialueen sotilasesteradalla Tuukka Ruokokosken työpajalla. Yhteisen lämmittelyn jälkeen tutustutaan turvallisesti asiantuntijan johdolla sotilasesteradan nyansseihin, minkä jälkeen jamitellaan rata-alueella. Radalta siirrytään keskustaan Harjun koululle ja sieltä edelleen Lahden Yhteiskoululle ja Lyseolle. Viimeisten spottien lähituntumasta löytyy myös uimapaikkoja, joissa voi vilvoittella treenien päätteeksi. Lähde mukaan nauttimaan kesäpäivästä Lahessa!

Keskusta-esterata-väliä pääsee liikkumaan kätevästi ainakin LSL:n bussilla nro 2. Mikäli eksyt tai liityt mukaan kesken päivän, niin ole yhteydessä kaupunkivastaava Viljam Mikkelssoniin, 0443361170.

19.6.

[Mysteeri]

Siirtymän alkupiste: Lahden matkakeskus / linja-autoasema (Mannerheiminkatu 15, 15100 Lahti) klo 11:00
Mysteeri Flow Finland on aivan kuten muutkin FF-kiertueen jamit, mutta niiden kohde on SALAINEN. Jameille lähdetään yhteiskuljetuksella ja jamikohteessa voit nauttia upeista treenispoteista, uimarannasta ja paikallisesta kaupunkikulttuurista. Tämä on ennennäkemätöntä ja -kokematonta suomalaisen parkourin historiassa. Tätä et halua missata!

Flow Finland Mysteerin lähtö on sunnuntaina 19.6. aamupäivällä Lahdesta, jossa tapahtuu oma Flow Finland -etappinsa edellisenä päivänä. Lahden linja-autoasemalta lähtevä bussi kuljettaa jamittelijat mysteerispotille, jossa voi parkourata, uida, istuskella ravintoloissa tms. myöhään iltapäivään saakka, jolloin yhteiskuljetus vie meidät takaisin Lahden linja-autoasemalle.

Ilmoittaudu mukaan [TÄÄLLÄ].

9.7.

Jyväskylä

Aloitusspotti: AaltoAlvari (Pitkäkatu 2, 40720 Jyväskylä) klo 12:00

Lähde loikkimaan AaltoAlvarin muureilla Jyväskylän Flow Finland -jameilla! AaltoAlvarin muureilla on hypitty jo vuonna nakki ja muusi, mutta sieltä löytyy yhä uusia ennennäkemättömiä haasteita. AaltoAlvarilta jatketaan kiertämällä kampuksen muita, vähintäänkin yhtä legendaarisia, spotteja kuten: kolme muuria, kivikatsomo ja lounaispuisto. Jyväskylän maineikkaalle historialle vetääkin vertoja ainoastaan legendaarinen parkour-kaupunki, Mirror’s Edge!

Kaupunkivastaavana toimii paikallinen parkoursankari Severi Kalaja, jonka tavoittaa päivän kulkuun liittyvissä asioissa numerosta 0400 902986.

23.7.

Kuopio

Aloitusspotti: Kuopion kaupungintalo (Tulliportinkatu 31, 70110 Kuopio) klo 12:00

Koko kansan parkourjamikiertue jatkaa matkaansa 23.7. Kuopiossa! Tule kanssamme testaamaan kykyjäsi sekä laajentamaan luovuuttasi muiden harrastajien asettamien reittien ja haasteiden parissa. Jamittelu aloitettaan perinteisesti Kaupungintalon muistokiveltä, josta seikkaillaan ruutukaavan loputtomille spoteille, joilta löytyy jokaiselle jotakin. Matkalla voi ihastella kesä-Kuopion vilinää, arkkitehtuuria, taidetta, pulahtaa Kallaveteen virkistymään ja nauttia maailmankuuluja kulinaarisia elämyksiä mualiman navalla. Jos sade yllättää, voimme väistää sitä sukeltamalla Kuopion maanalaiseen maailmaan.

Kaupunkivastaavana toimii Jani Lampinen, jonka tavoittaa päivän kulkuun liittyvissä asioissa numerosta 045 1340802.

24.7

Siilinjärvi

Aloitusspotti: Ahmon koulu (Ahmontie 1, 71800 Siilinjärvi) klo 11:30

Flow Finlandin 2022-kiertueen uusiin kohteisiin lukeutuu Siilinjärvi! Kuopion lähettyvillä pieni ja vähän menneeseen aikaan jämähtänyt Siilinjärvi tarjoaa jamittelijoille uusia haasteita. Jamipäivä alkaa Ahmon koulun heilautustelineiltä ja jatkuu koulun spottien jälkeen Siilinjärven keskustaan. Keskustassa tarjolla on mm. pari kivaa spottia vanhalla kunnantalolla ja eeppiset kivipaadet moottoritien läheisyydessä. Päivä päättyy Siilinlahden uimarannalle, jossa pieni hyppytorni ja jäätelökioski antavat päivälle viilentävän lopetuksen.

Jos saavut Kuopiosta su-aamuna, paikallisbussi 31T kulkee Kaupungintalon kulmalta Siilinjärvelle klo 10:43-11:17. Vaihtoehtoisesti Onnibussilla pääsee KPO linja-autoasemalta Siilinjärvelle 11:00-11:20. Päätepysäkeiltä on n. 700 m. Ahmon koululle, josta jamit alkavat.

Kaupunkivastaavana toimii Lotta Kauhanen, jonka tavoittaa päivän kulkuun liittyvissä asioissa numerosta 045 6519165.

13.8.

Kajaani

Aloitusspotti: Kaukametsän kulttuurikeskus (Koskikatu 2, 87200 Kajaani) klo 12:00

Kajjjaanissa on rakentumassa parkourskene – tule todistamaan sen kirkkaita alkuhämäriä kaupungin ensimmäisiin Flow jameihin! Tarjolla on ainutlaatuisia spotteja kuten maailman pohjoisin linna ja Konstruktio 92 -taideteos. Päivä alkaa täyteen spotteja ripotellulta Kaukametsän alueelta, minkä jälkeen jamit jatkuvat keskustan tuntumaan. Jamien jälkeen siirrytään Kesäniemen rannalle, jossa osallistujia viihdyttää uimahyppytorni ja rantalentopallo.

Huomaa myös seuraavan päivän Flow Finland -jamit 35 km päässä Sotkamossa!

FF Kajaanin & Sotkamon yhteydessä järjestetään tämän vuoden Flow-mökki! Flow-mökillä majoitut rennosti jamipäivien välissä mökkitunnelmissa parkourkavereiden kanssa. Luvassa muun muassa uimista ja saunomista, kavereita, oleskelua, ja viime vuodelta tuttua “demokratiapalloa”! Flow-mökki pidetään Vuokatinrannassa (Vuokatinrannantie 8), jonka viereen pääset alkuillasta Kajaanista saapuvalla bussilla ja josta sunnuntain aloitusspotti on vain 3 km päässä. Flow-mökin omavastuu on parkouraajalle 10 €, jonka maksat SPY:n edustajalle saapuessasi majoitukseen (käteinen/mobilepay). Varmista, että mahdut mukaan majoitukseen ilmoittautumalla mukaan [tästä] ke10.8. klo 12 mennessä. (Jos ilmoittautuminen meni ohi, mutta haluaisit vielä mökkeilemään, ota yhteyttä kaupunkivastaavaan.)

Kaupunkivastaavana toimii uuskainuulainen parkourinfluensseri Roope Sinkkonen, jonka tavoittaa päivän kulkuun liittyvissä asioissa numerosta 050 3267900.

14.8.

Sotkamo

Aloitusspotti: Tenetin parkourpuisto (Opintie 2, 88600 Sotkamo) klo 12:00

Kainuun sporttisydämestä, Sotkamosta, löytyy Tenetin parkourpuisto. Se on loistava yhdistelmä kiviä, tankoja sekä puu- ja betonielementtejä, ja kuuluu monien mielestä Suomen parkourpuistojen parhaimmistoon! Puiston ja sen yhteydessä olevan koulun tarjoamien haasteiden ja mahdollisuuksien parissa viihtyy tuntikausia. Jamien päätteeksi parkourväki suuntaa upealle Hiukan uimarannalle vilvoittelemaan ja rentoutumaan.

Huomaa myös edellisen päivän Flow Finland -jamit 35 km päässä Kajaanissa!

FF Kajaanin & Sotkamon yhteydessä järjestetään tämän vuoden Flow-mökki! Flow-mökillä majoitut rennosti jamipäivien välissä mökkitunnelmissa parkourkavereiden kanssa. Luvassa muun muassa uimista ja saunomista, kavereita, oleskelua, ja viime vuodelta tuttua “demokratiapalloa”! Flow-mökki pidetään Vuokatinrannassa (Vuokatinrannantie 8), jonka viereen pääset alkuillasta Kajaanista saapuvalla bussilla ja josta sunnuntain aloitusspotti on vain 3 km päässä. Flow-mökin omavastuu on parkouraajalle 10 €, jonka maksat SPY:n edustajalle saapuessasi majoitukseen (käteinen/mobilepay). Varmista, että mahdut mukaan majoitukseen ilmoittautumalla mukaan [tästä] ke10.8. klo 12 mennessä. (Jos ilmoittautuminen meni ohi, mutta haluaisit vielä mökkeilemään, ota yhteyttä kaupunkivastaavaan.)

Kaupunkivastaavana toimii uuskainuulainen parkourinfluensseri Roope Sinkkonen, jonka tavoittaa päivän kulkuun liittyvissä asioissa numerosta 050 3267900.

27.8..

Joensuu

Aloitusspotti: Alkukivet-taideteos (Yliopistokatu 2, 80100 Joensuu) klo 12:00

Flow Finland saapuu taas Joensuuhun! Lauantaina parkouraamme yhdessä hyvällä fiiliksellä ja kierrämme Joensuun keskustan parhaita parkourspotteja. Ohjelma alkaa legendaarisilta Yliopiston Alkukiviltä n. 60 min mittaisella työpajalla. Päivän aikana haastamme itsemme kaiteilla, portaissa, kivillä, rupimanterilla, korkealla ja matalalla. Jamien lopuksi nautimme yhdistyksen sponssaamasta piknikistä kauniissa Ilosaaressa, jossa on myös uintimahdollisuus. Tätä et halua missata!

Työpaja: Maassaliikkuminen
Parkourin tuoksinassa täytyy välillä liikkua neljällä raajalla tai tehdä hypyn jälkeen pyörähdys maata pitkin. Mutta maantasossa liikkumiseen löytyy runsaasti muitakin tekniikoita kuin ”kissakävely” ja ”rolli”. Maassaliikkumistyöpajassa perehdytään moniin eri tapoihin kulkea matalana silloin, kun tilanne sitä vaatii. Harjoitus sopii kaikenlaisille liikkujille. Se käy hyvästä alkulämmittelystä tai jopa kokonaisesta jumpasta, mikäli et kerkeä jameille. Ohjaajana Jarno Huusko.

Seuraava päivänä 28.8. parkouraamme ensimmäistä kertaa Ylämyllyllä, 16 km päässä Joensuun keskustasta! Paikalle pääsee helposti linja-autolla, pyörällä tai kimppakyydillä. Luvassa on mm. uusi parkourpuisto, kiviä, tankoja ja uimahyppytorni! Päivä alkaa parkourpuiston osoitteesta Laavupolku 2.

Kaupunkivastaavana toimii Meeri Partanen, jonka tavoittaa päivän kulkuun liittyvissä asioissa numerosta 0400 350080.

10.9.

Mikkeli

Aloitusspotti: Saimaa Stadiumi (Raviradantie 22b, 50100 Mikkeli) kello 13, sisätilassa

Flow Finland Mikkeli alkaa poikkeuksellisesti sisältä sekä vasta klo 13, kun pääsemme temmeltämään SaimaaStadiumin SuperCorneriin. Tarjolla on mm. useita erilaisia kuutioita kattavaa parkourvälineistöä sekä tramppoja ja vaahtomuoviallas. SuperCornerin jälkeen suuntaamme ulos keskustan upeille spoteille, kuten Sodan ja Rauhan keskus Muistin eriskummallisille presi- ja straidipalikoille sekä Naisvuoren upealle näköalaspotille, jossa tarjolla mm. vesihaasteita suihkulähteen parissa. Kaupunkivastaavalla on mielessä muutamia pitkiä loikkia ja kiipeilyä sisältäviä kiinnostavia ja hurjia haasteita, joita esitellään asianmukaisilla spoteilla. Jamipäivää höystää myös valokuvaushaaste – varaa siis oma kamera reppuun tai riittävästi virtaa puhelimeen! Päivän lopuksi on mahdollista vierailla Heinzeninpuiston ninjaradalla sekä pulahtaa uimaan jollakin Mikkelin keskusta-alueen lukuisista hyvistä uimapaikoista.

Kaupunkivastaavana toimii Niko Mikkonen, jonka tavoittaa päivän kulkuun liittyvissä asioissa numerosta 044 2800203.

17.9..

Vantaa

Aloitusspotti: Tikkurilan kirjasto (Lummetie 4, 01300 Vantaa) klo 12:00

Vantaa levittäytyy spottikeitailtaan laajalle ja kattaa tutkitulta pinta-alaltaan suuren alueen aina Myyrmäestä Hakunilaan. Tämän vuotinen ekskursio suuntautuu Tikkurilan alueelle, joka tarjoaa laajan valikoiman erikoisuuksia niin nousutekniikkaa jyystävistä vähän seikkailullisempiinkin mieliin asti. Yli kolmikymmenpäisillä, vuosikymmenen takaisilla Tiksijameilla hyväksi tetstattu Tikkurilan Kirjasto toimii jamien kokoontumispaikkana ja aloitusspottina. Tarkkuusmachetejen heiluessa ja ylityskulkueen edetessä spottiviidakon halki kohti Heurekan kivipuistoa perille päästään mikäli ”spottitunneli” ei sokaise jokaisen paikalle selviytyneen lisäksi paljasjalkaisia kantaheimolaisia. Viimeisenä koitoksena ennen kivilajiston palvonnan alkua on peikko, jonka tarkka silmä voi kohdata miltei jokaisen sillan alta. Tämä Keravajoen paikkasidonnainen mörkö tunnetaan nimellä Ninja-KPS. Kumpi väistyy, peikko vai sinä?

Seuraavana päivänä FF-jamit myös n. 20 km päässä Järvenpäässä.

Päivän ohjelmaan liittyviä asioita voi tiedustella kaupunkivastaava Mikko Piriseltä, 050 4665651.

18.9.

Järvenpää

Aloitusspotti: Kirjaston puisto / Järvenpää-talo (Kirjastokatu 8, 04410 Järvenpää) klo 12:00

Järvenpään jamit aloitetaan joogaohjaaja Minna Elomaan (@elonpolkuja) ohjaamalla lämmittelevällä ja valmistelevalla joogaharjoituksella. Tämän jälkeen hyökätään rautatieaseman tunnelin portaikkoon, joka lukuisine mahdollisuuksineen lähentelee jo pyhiinvaelluskohteen määritelmää. Asemalta jatketaan keskustan läpi parilla minispotilla pysähtyen, ja lopuksi tutustutaan kirkon pihapiirin brutaaliin betoniarkkitehtuuriin. Kaikilta spoteilta löytyy erilaisia haasteita monenlaisille liikkujille.

Edellisenä päivänä FF-jamit myös n. 20 km päässä Vantaan Tikkurilassa.

Päivän ohjelmaan liittyviä asioita voi tiedustella kaupunkivastaava Jarno Huuskolta, 050 3558605.