Toiminta

Valtakunnallinen kattojärjestö

Suomen Parkour yhdistyksen tarkoituksena on edistää ja kehittää parkourin ja sitä tukevien taitojen vastuullista harrastamista Suomessa sekä lisätä parkourin tunnettuutta. Keskeisintä SPY:n toiminnassa ovatkin valtakunnalliset tapahtumat, hankkeet ja parkourohjaajakoulutus.

KOULUTUS

Vastuullisen harrastamisen näkökulmasta on ensiarvoisen tärkeää, että Suomessa annettavan parkouropetuksen taso on korkea. Tästä johtuen Suomen Parkour ry on luonut ohjaajakoulutus järjestelmän, joka on luotu yhteistyössä Suomen johtavien parkourohjaajien, -kouluttajien sekä etulinjan liikuntatieteilijöiden kanssa. SPY:n VOK-koulutus on porrastettu vastaamaan eri tasolla olevien ohjaajien koulutuksen tarvetta. Voit lukea lisää kansainvälisesti kilpailukykyisestä koulutuksestamme koulutussivulta.

TAPAHTUMAT

Tapahtumat ovat pääasiassa luonteeltaan matalan kynnyksen tapahtumia, jotka ovat avoimia kaikille aikaisemmasta kokemuksesta riippumatta. Suomen Parkour ry järjestää paikallisten harrastajien avulla joka kesä Flow Finland jamikiertueen, tytöille/naisille ja sukupuoli-vähemmistöille sunnatun Girls & Co. Gatheringin sekä kansainvälisen suurtapahtuman Parkour Armageddonin. Useimmilla tapahtumilla on jo pitkät perinteet, mutta pyrimme myös luomaan uusia tapahtumia harrastajien toiveiden mukaan. Jos sinulla on idea uudesta parkourtapahtumasta älä epäröi ottaa yhteyttä. Tulevat tapahtumat löydät tapahtumakalenterista.

HANKKEET

Nuorisojärjestönä Suomen Parkour ry on toteuttanut useita liikunta-, nuoriso- ja kulttuurihankkeita. Parhaillaan käynnissä on jo viidennelle hankevuodelle edennyt Parkouria Koululaisille -hanke sekä Parkouria Opiskelijoille -hanke, joka toteutetaan yhdessä Liitokiekkoliiton kanssa. Hankkeiden tavoitteena on mahdollistaa parkourin kokeileminen mahdollisimman monelle ja lisätä tietoisuutta vaihtoehtoisista liikuntamuodoista, jota parkour edustaa. Voit lukea lisää meneillään olevista hankkeistamme hankesivulta.