Opiskelijahankkeen kuulumisia ja kutsu ryhtyä mahdollistajaksi

Opiskelijahankkeen kuulumisia ja kutsu ryhtyä mahdollistajaksi

Parkouria ja ultimatea opiskelijoille -hanke on pyörinyt jo lähes kaksi ja puoli vuotta. Ensimmäinen hankeen erityisesti ensimmäistä kautta (1.6.2020-30.11.2021) varjosti korona. Oikeastaan hanke pääsi toden teolla vauhtiin vasta tämän vuoden keväällä ja syksy onkin ollut todellista tykitystä. 

Mutta mitä hankkeessa oikeastaan puuhataan?

Hanke on kahden lajin yhteistyöhanke, jossa hallinnoivana tahona toimii Suomen Parkour ry (SPY). Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että rahaliikenne, hallinnointi ja byrokratia menee SPY:n kautta, mutta muuten yhdistykset ovat yhdenvertaisena kumppanina hankkeessa toimintojen suhteen. Päätoimintoina hankkeessa on lajikokeilut, kurssit, tapahtumat ja koulutukset. Kohderyhmänä on toisen asteen ja korkeakoulujen opiskelijat. Tavoite on tarjota innostava kokemus lajeista ja samalla myös opetushenkilökunta saa hyviä vinkkejä lajien toteutukseen oppitunneilla. Mikäli paikkakunnalla on harrastusmahdollisuus, niin innokkaita opiskelijoita pyritään ohjaamaan näiden pariin.

Lajikokeiluja on järjestetty niin liikuntatuntien muodossa kuin erilaisina tapahtumapäivinä ja kaikkea sen väliltä. Lajikokeilut räätälöidään aina oppilaitoksen tarpeita parhaiten vastaavaksi. 

Koulutuspuolella on luotu liikuntatutorien koulutus. Tämän tavoitteena on antaa valmiuksia ohjata lyhyitä aktiivisuustuokioita tai yksittäisiä lajiohjauksia.  

Lajikokeilujen lista on venynyt pitkäksi ja niitä on toteutettu ympäri Suomea mahdollisuuksien mukaan. Kaikkiaan lajikokeiluja on ollut 26 eri paikkakunnalla ja lajikokeiluihin osallistuneiden määrä on ylittänyt jo 2000 rajan, joten kattavuutta voidaan pitää hyvänä huomioiden, että hanketta on päästy täysillä pyörittämään reilun puolen vuoden ajan.

Miksi rahaa kerätään Mesenaattikampanjalla?

Vaikka hanke saa Opetus- ja kulttuuriministeriön tukea, on omavastuuosuus merkittävä (45 %). Käytännössä tämä tarkoittaa, että jos hanke saa 25 000 € tukea, pitää hankkeella olla omia tuloja 20 454 €. Tulot koostuvat lajiliittojen omavastuuosuuksista, oppilaitoksilta kerättävistä omavastuuosuuksista, koulutusten osallistumismaksuista ja varainhankinnasta. Oppilaitosten omavastuuosuus halutaan luonnollisesti pitää maltillisena, jotta lajikokeiluja voitaisiin toteuttaa mahdollisimman monessa oppilaitoksessa. 1000-1500 € varainhankinta saattaa äkkiseltään vaikuttaa merkityksettömältä, mutta hankematematiikassa 1000 € varainhankinnasta saatu tulo vastaa käytännössä paljon isompaa käyttösummaa. 

1000–1500 € varainhankinta saattaa äkkiseltään vaikuttaa merkityksettömältä, mutta hankematematiikassa 1000 € varainhankinnasta saatu tulo vastaa käytännössä paljon isompaa käyttösummaa. 1000 € raja tulee täyttyä kampanjassa toteutuakseen. Muussa tapauksessa kaikki rahoitussitoumukset raukeavat ja varat palautetaan rahoittajille.

Jotta aiemmin mainittuja toimintoja voidaan jatkaa mahdollisimman laajasti, niin käythän osoittamassa tukesi osoitteessa: https://mesenaatti.me/2487/mekin-liikutamme-nuoria/

Jo mukana olevien tukijoiden lista löytyy täältä. Lahjoituksen yhteydessä voit valita haluatko nimesi listaan vai et.

HUOM! Mesenaattikampanjan kuluttajatuotteiden rahankeräyslupa loppuu 31.10., joten enää ei kannata aikailla lahjoituksen suhteen!