Harrastusviikko

Hyppää parkourin pariin valtakunnallisella harrastusviikolla!

SPY ottaa osaa OKM:n ja Suomen Olympiakomitean koordinoimaan harrastusviikkoon, jota vietetään 28.8.-3.9.2022. Olemme koonneet tälle sivulle harrastusviikon hauskat haasteemme ja tekemisemme.

Paikallisesti parkouria voi harrastaa jäsenjärjestöjemme kautta ympäri Suomea!

Etsi lähin harrastuspaikka!

Niin monta hyvää syytä parkourata!

Tiesitkö, että parkouria voi harrastaa kaikkialla Suomessa, missä tahansa? Tarvitset vain halua ylittää, alittaa tai kiertää esteitä (ja vesipullon). Katso harrastajiemme videot, joissa he kertovat kuinka he päätyivät harrastuksen pariin ja näyttävät lopuksi liikkeen, jota voit itsekin kokeilla – vaikka kotimatkalla koulusta tai töistä.

Jussi

Kohtalokas hämähäkin purema teki Jussista parkouraajan. Katso Jussin tarina siitä, kuinka hän päätyi luomaan parkourista niin harrastuksen kuin työn itselleen.

Iida

Sattuman tietoinen päätös vierailla telinevoimistelusalilla toi Iidan kasvotusten parkouraajien kanssa. Siitä alkoi tapahtumaketju, joka vei Iidan mennessään.

Martin

Martin koki usein tarvetta paeta paikasta kuin paikasta,. Vasta aloitettuaan parkourin, hän oppi tekemään sen sulavasti kuin ninja. Kenties sulavamminkin.

Hyppäämisen pikaiset perusteet

Hypyt ovat kieltämättä pannuttamisen* jälkeen se juttu, josta parkour on tunnettu. Hyppääminen sujuu ihmiseltä luonnostaan, jokainen on joutunut hyppäämään kivien, kaverin tai pulpetin yli. Hyppääminen hiottuna tekniikkana kestää kuitenkin vuosia opetella. Näillä vinkeillä pääset alkuun.
*pannuttaminen = yllättävä, suunnittelematon laskeutuminen

Aseta jalat vierekkäin

Hyppy alkaa asettamalla jalat vierekkäin, toisiinsa kiinni. Tämä auttaa sinua pitämään tasapainosi kun laskeudut.

Nouse päkiöille

Hyppy aloitetaan päkiöille nousemisesta ja päättyy päkiöille laskeutumiseen. Kantapäät pysyvät koko ajan visusti ilmassa.

Kätesi heilahtavat

Vie kätesi taakse ja jousta hieman polvista. Ponnista eteenpäin ja heilauta samalla kätesi eteen ja ylös.

Hyviä harjoittelupaikkoja hypyille ovat erilaiset muurit, kaiteet, kivet ja penkit. Ei muuta kuin kokeilemaan! Pandan presikoulu pyörii SPY:n YouTubessa. Tätä parempaa tekniikkakoulua ei olekaan!

Käy presikoulu YouTubessa jo nyt!

Osallistu parkourhaasteeseen!

Harrastusviikolla parkouraaja Petteri Pesonen haastaa jääkiekkoilija Reetta Valkjärven kokeilemaan parkouria.

Katso video ja osallistu sinäkin haasteeseen!