Parkourfoorumi 2022

PARKOURFOORUMI 2022

Tule keskustelemaan tieteestä, taiteesta ja kulttuurista parkourissa!

Kokoamme eri alojen huippuasiantuntijat, parkourharrastajat ja parkouralan toimijat saman katon alle Allianssi-talolle 11.11. klo 18-24. Laita treenihousut kaappiin ja tule keskustelemaan, verkostoitumaan ja oppimaan uutta. Tapahtumaa tukee Lappset Group.

ILMOITTAUDU

OHJELMA

Parkourfoorumi 

Allianssi-talo Asemapäällikönkatu 1, 00520 Helsinki

18-19 Sami Kalaja, työelämäprofessori
19.15-20 Aarni Mertala, Lappset konseptipäällikkö
20-21 Joonas Purastie & Jukka Tarvainen
21-23 Skenesessiot (4 sessiota)
23-24 Vapaata keskustelua

Jäsenjärjestöjen edustajille päivällinen ja ohjelmaa klo 16-18 Mero Himal -ravintolassa osoitteessa Veturitori 2, 00520 Helsinki.

ILMOITTAUDU
TYÖELÄMÄPROFESSORI

SAMI KALAJA

Parkour pitää aivot kunnossa

Monipuolinen ja sopivan haastava liikkuminen on osoittautunut tärkeäksi tekijäksi aivojen hyvinvoinnin kannalta. Etenkin uusien taitojen oppiminen on parasta mitä voit päänupillesi tehdä. Työelämäprofessori Sami Kalajan esitys tarkastelee parkouria ja oppimisen neurologisia taustatekijöitä.

LAPPSET KONSEPTIPÄÄLLIKKÖ

AARNI MERTALA

Välinevalmistajan näkökulmia parkourin olosuhteiden kehittämiseen

Lappset lanseerasi ensimmäisen parkourtuoteryhmänsä reilu vuosikymmen sitten. Minkä tahansa uuden tuotteen lanseeraaminen on hidasta ja kallista. Miksi Lappset päätti suunnitella tuotteen, jota kenenkään ei pitänyt tarvita? 

PARKOURTAITELIJAT

JUKKA TARVAINEN JA JOONAS PURASTIE

Parkour – taidetta, urheilua vai __________

Laitetaan käsitehousut jalkaan ja astutaan kaulaa myöten määritelmien syvään suohon. Jukka ja Joonas kertovat seikkailuistaan parkourin ja taidemääritelmien kysymysten äärellä, joihin ajautuivat luentoa valmistellessaan. Hyppää veneestä ja tule kanssamme rämpimään. (Onko rämpiminen parkouria?)
Ruksi oikea vastaus: Parkour on taidetta ___, urheilua ___, joku muu, mikä? ____

Skenesessiot

Foorumi huipentuu illan keskusteluosuuteen eli skenesessioihin. Skenesessiot ovat lyhyitä alustuksia ja keskusteluja parkourtieteen, taiteen ja kulttuurin maailmasta. Kunkin skenesession kesto on 30 minuuttia. Tapahtuman lopuksi on aikaa keskustella mielenkiintoisista aiheista vapaamuotoisesti.

Panda Ilén

Juuret ja nykyisyys

Keskustellaan parkourin ja katulajien synnyn takana vaikuttaneisiin yhteiskunallisiin asioihin ja vaikuttavatko ne vielä nykyäänkin. Pitäisikö niiden?

Kaisla Nurmi

Pelko parkourissa 

Sessiossa Kaisla esittelee pro gradu -tukielmansa tuloksia kolmen kysymyksen kautta:
1. Mikä parkouraajia pelottaa?
2. Miksi parkouraajat haluavat kohdata pelkoa?
3. Miten parkouraajat säätelevät pelkoa?

Lassi Ruutiainen

Suomalaisen parkourin historia

Lyhyt johdanto parkourin tulosta Suomeen.

Itse aiheen ja tapahtumahistorian lisäksi olennaista tässä sessiossa on haaveeni tehdä aiheesta väitöskirja. Keskustelun ydinkohtana puhutaan tarjolla olevan aineiston laadusta ja aineiston hankkimisen tavoista. Monilla vanhoilla skeneaktiiveilla on esimerkiksi omasta takaa paljon vanhaa video-, kuva- ja tekstimateriaalia joiden käyttöön saaminen tällaisiin projekteihin on korvaamatonta.

Miklas Kuoppala

Suomen parkourtapahtumat ja -kilpailut

Minkälaisia tapahtumia tällä hetkellä yleisesti järkätään? Minkälaisia tapahtumia parkouraajat haluaisivat Suomessa järjestettävän, jos mitään? Alustuksessa sivutaan myös parkourkilpailuja.

ILMOITTAUDU MUKAAN!

Allianssi-talo Asemapäällikönkatu 1, 00520 Helsinki

SPY:n jäsenjärjestöiltä pääsee yksi nimetty edustaja ilmaiseksi tapahtumaan.  Edustaja ilmoitetaan ilmoittautumislomakkessa.

NORMAALILIPPU

18€

ILMOITTAUDU

Kysymyksiä?