Go to Top

Sivistymättömät -parkourfestivaali 9.-11.8.2019

Suomen ensimmäinen parkourfestivaali järjestetään elokuun toisena viikonloppuna Suomen Turussa. Tule uudelleenmäärittämään ihmisotusten liikkumistottumukset ja kaupunkiympäristön käyttötavat!

sivistymattomat

Sivistymättömät on parkouria lajina ja kulttuurina edistävä kolmipäiväinen festivaali, johon kuuluu mm. jamittelua, haasteita, pelejä, videoita ja puheohjelmaa. Suuntia ohjelmaan haetaan niin parkourin perinteistä, nykytilasta kuin tulevaisuuden näkymistä. Festivaali järjestetään vapaaehtoisvoimin periaatteella “parkouraajalta parkouraajalle” – tarjoudu itsekin ohjelmanjärjestäjäksi tai talkoolaiseksi!Tukikohtana toimii Turun Parkour Akatemian päämaja Parkourverstas, joka on varattu Sivistymättömille koko viikonlopuksi. Iso osa ohjelmasta tapahtuu myös ulkosalla – mm. kuuluisat Yliopistonmäen spotit ovat vain 10 minuutin kävelymatkan päässä. Kaikki osallistujat voivat yöpyä Parkourverstaalla, jossa käytössä on perusfasiliteetit vessasta jääkaappiin, mikroon ja keittimiin. Myös suihkuun luonnollisesti pääsee ja sauna lämpiää!

Festivaaleilla luvassa:
– parkourpesäpalloa ja -ultimatea!
– paneeli: parkour ja kilpailut
– yömissio Turun keskustassa
– videohaasteen loppuhuipennus (infoa alla)
– saunomista ja chillailua
– jamittelua sisällä ja ulkona
– kerrassaan hapokasta lihaskuntotreeniä
+ paljon muuta jännittävää!
Täyteläisempi ohjelma aikatauluineen julkaistaan festivaalin lähestyessä! Voit vaikuttaa siihen esittämällä toiveitasi ja tarjoutumalla ohjelmanjärjestäjäksi!

VIDEOHAASTE
Sivistymättömät järjestää videohaasteen, jossa tavoitteena on kuvata uusi parkourvideo vajaassa kahdessa viikossa. Haasteen yksityiskohdat julkistetaan ma29.7. ja valmiit teokset esitetään festareilla la10.8. Kaikki 29.7. mennessä ilmoittautuneet saavat haasteen tiedot suoraan sähköposteihinsa, jonka jälkeen ne löytyvät myös netistä. Osallistuminen tapahtuu 2-5 hengen tiimeissä. Tiimin voi ilmoittaa mukaan joko ennakkoon sähköpostitse turku.tapahtumat@parkourakatemia.fi tai perjantaina festareilla. Kaikki osallistujatiimit saavat videolleen esitysajan festarien eeppisestä videokatselmuksesta, jonka jälkeen sekä yleisön että tuomariston suosikit saavat yllätyspalkinnon.

ILMOITTAUTUMINEN: https://forms.gle/KXt1ska6VwyiXUnt5