Go to Top

Parkour-ohjaajakoulutus

IMG_9664

Parkour-ohjaajakoulutus

 

VOK TASO 1

SPY järjestää yhteistyössä Varalan urheiluopiston Valmennuskeskuksen kanssa parkour-ohjaajakoulutuksia. SPY:n ohjaajakoulutus noudattaa VOK-perusteita (suomalainen Valmennus- ja Ohjaajakoulutus).

Taso 1 on ensimmäinen askel parkour-ohjaajan koulutuspolulla. Koulutus valmistaa ohjaajakandidaattia yksittäisen harjoituksen ja harjoitusjakson toteuttamiseen. Koulutus muodostuu kahdesta lähijaksosta, itsenäisestä verkko-opiskelusta sekä ennakko- ja välitehtävistä. Koulutuksen laajuus on yhteensä 50 tuntia. Koulutukseen osallistumisen ikäraja on 16v.

Koulutuksen sisällöt:

 • valmennusosaamisen ja oppimisen perusteet
 • psyykkinen valmennus ja harjoittelijakeskeinen ohjaaminen
 • parkourin ja liikunnan etiikka
 • yksittäisen harjoituksen ja harjoitusjakson suunnittelu ja johtaminen

Hinnasto
Koulutuskokonaisuuden hinnat 2018:

 • SPY:n henkilöjäsenet 250 € (liity jäseneksi maksutta)
 • Jäsenjärjestöjen ohjaajat 200 €
 • Norm. 375 € (ei jäsenille)

Jäsenjärjestöt ja muut parkourin opetusta tarjoavat toimijat saattavat tukea ohjaajiensa kouluttautumista. Ole yhteydessä seuraasi koulutuksen maksusta.

ADAPT tason 1 täydennyskoulutus
SPY:n ohjaajakoulutus on sisällöltään laajempi kuin SPY:n järjestämä aiempi brittiläinen ADAPT tason 1 koulutus. ADAPT tason 1 koulutusta voi täydentää SPY:n tason 1 koulutuksella. ADAPT tason 1 sertifikaatilla luetaan hyväksi 1. lähijakso eli täydennyskoulutuksessa suoritettavaksi tulevat verkko-opinnot ja 2. lähijakso helmikuun 8.-10.2.2019. ADAPT tason 1 täydennyskoulutuksen hinta on 150 €.

Koulutuskalenteri

VOK 1 – syksy 2018

VOK-1 (Valmentaja- ja Ohjaajakoulutus) parkour-ohjaajakoulutus käynnistyy tänä syksynä.

Uudet koulutuspäivämäärät ovat:
Lähijakso 1: 30.11.-2.12.2018 ja lähijakso 2: 8.-10.2.2019. Koulutus pidetään Helsingissä. Perjantai- ja sunnuntai päivät pidetään Lauttasaaren Parkour Akatemia & Sirkuskoulun tiloissa ja lauantai päivät pidetään Parkourkeskuksella, Malmilla. Lähijaksot alkavat perjantaina klo 18 ja loppuvat sunnuntaina noin kello 16.
(Pidätämme oikeuden pieniin muutoksiin)

Ilmoittautuminen avataan pe 9.11.2018 klo 12.

(KOULUTUS ON TÄYNNÄ – Laita sähköpostia laura.lammi@parkour.fi niin saat tietoa seuraavan kevään 2019 koulutuksen päivämääristä heti, kun ne vahvistuvat)

ILMOITTAUDU TÄSTÄ

Ilmoittautumisen aukeamisesta ilmoitetaan Facebookissa, yhdistyksen nettisivuilla sekä sähköpostitse jäsenjärjestöjen yhteyshenkilöille. Jäsenille lähtee myös tieto uutiskirjeellä.

Olemme tehneet asian eteen paljon töitä ja käyneet neuvotteluja parhaan mahdollisen koulutusmallin aikaan saamiseksi. Tervetuloa mukaan koulutukseen! Mikäli et mahdu tähän koulutukseen, ei hätää, sillä pyrimme käynnistämään seuraavan koulutuksen jo heti perään keväällä 2019.

Koulutuksen sisältöä koskeviin kysymyksiin vastaa koulutuskoordinaattori Ville Leppänen visiiri [at] parkour.fi . Koulutuksen käytännön järjestelyjä koskeviin kysymyksiin vastaa Laura Lammi laura.lammi[at]parkour.fi 050-4016281.

 

LIIKUNTA-ALAN AMMATTILAISTEN PARKOURKOULUTUS

Suomen Parkour ry järjestää liikunnanopettajille, luokanopettajille ja muille liikunta-alan ammattilaisille suunnattuja koulutuksia. Koulutus antaa hyvät valmiudet ohjata monipuolisia parkourtunteja esimerkiksi koululiikunnassa tai kerhotoiminnassa. Koulutus on käytännönläheinen, ja koulutuksessa esitellyt harjoitukset ovat suoraan vietävissä koululiikuntaan. Koulutukseen osallistuminen ei vaadi aiempaa parkourtietämystä, ja harjoituksiin voi osallistua seuraamalla.

Koulutuksen sisällöt:

 • Parkour-ratojen rakentaminen koulun liikuntavälineillä
 • Ratojen ja harjoitteiden soveltaminen ja eriyttäminen
 • Koulun pihan hyödyntäminen parkourin opetuksessa
 • Parkouraiheiset pelit ja leikit
 • Parkourin arvot, periaatteet ja historia
 • Omien parkourtaitojen kehittäminen

Koulutukseen ilmoittautuminen järjestetään paikallisesti erilaisten opettaja/ohjaajajärjestöjen, kuntien liikuntatoimien, Liikkuva koulu -koordinaattoreiden ynnä muiden paikallisten toimijoiden kautta. Ole siis yhteydessä oman kuntasi tai alueesi koordinaattoreihin, mikäli kaipaat kotiseudullesi parkourkoulutusta.

 

Lisätietoja koulutuksesta antaa koululiikuntavastaava Ville Laine.
p. 0440777191
vlaine8(at)gmail.com

Opettajien parkour-ohjaajakoulutus on osa SPY:n Parkouria koululaisille -hanketta / Kuntien parkour-ohjaajakoulutuksia.

OKM_logo