Go to Top

Parkour-ohjaajakoulutus

IMG_9664

Parkour-ohjaajakoulutus

 

VOK TASO 1

SPY järjestää yhteistyössä Varalan urheiluopiston Valmennuskeskuksen kanssa parkour-ohjaajakoulutuksia. SPY:n ohjaajakoulutus noudattaa VOK-perusteita (suomalainen Valmennus- ja Ohjaajakoulutus).

Taso 1 on ensimmäinen askel parkour-ohjaajan koulutuspolulla. Koulutus valmistaa ohjaajakandidaattia yksittäisen harjoituksen ja harjoitusjakson toteuttamiseen. Koulutus muodostuu kahdesta lähijaksosta, itsenäisestä verkko-opiskelusta sekä ennakko- ja välitehtävistä. Koulutuksen laajuus on yhteensä 50 tuntia. Koulutukseen osallistumisen ikäraja on 16v.

Koulutuksen sisällöt:

 • valmennusosaamisen ja oppimisen perusteet
 • psyykkinen valmennus ja harjoittelijakeskeinen ohjaaminen
 • parkourin ja liikunnan etiikka
 • yksittäisen harjoituksen ja harjoitusjakson suunnittelu ja johtaminen

Hinnasto
Koulutuskokonaisuuden hinnat 2018-2019:

 • SPY:n henkilöjäsenet 250 € (liity jäseneksi maksutta)
 • Jäsenjärjestöjen ohjaajat 200 €
 • Norm. 375 € (ei jäsenille)

Jäsenjärjestöt ja muut parkourin opetusta tarjoavat toimijat saattavat tukea ohjaajiensa kouluttautumista. Ole yhteydessä seuraasi koulutuksen maksusta.

ADAPT tason 1 täydennyskoulutus
SPY:n VOK-1 ohjaajakoulutus on sisällöltään laajempi kuin SPY:n järjestämä aiempi brittiläinen ADAPT tason 1 koulutus. ADAPT tason 1 koulutusta voi täydentää SPY:n tason 1 koulutuksella. ADAPT tason 1 sertifikaatilla luetaan hyväksi 1. lähijakso eli täydennyskoulutuksessa suoritettavaksi tulevat verkko-opinnot ja 2. lähijakso. ADAPT tason 1 täydennyskoulutuksen hinta on 150 €.

Koulutuskalenteri

VOK 1 – syksy 2018

Meillä on parhaillaan käynnissä VOK-1 (Valmentaja- ja Ohjaajakoulutus) parkour-ohjaajakoulutus, jonka ensimmäinen lähijakso pidettiin 1: 30.11.-2.12.2018.  Koulutuksen toinen lähijakso pidetään 2: 8.-10.2.2019 Helsingissä, johon osallistuvat kaikki kurssilaiset (ADAPT-koulutusta päivittävät henkilöt osallistuvat vain lähijaksolle 2.). Perjantai- ja sunnuntai-päivät pidetään Lauttasaaren Parkour Akatemia & Sirkuskoulun tiloissa ja lauantai-päivät pidetään Parkourkeskuksella, Malmilla. Lähijaksot alkavat perjantaina klo 18 ja loppuvat sunnuntaina noin kello 16.  Lähijaksojen välissä tehdään etätehtäviä yhteistyössä Varalan valmennuskeskuksen kanssa. Koulutus on täynnä ja suljettu.

VOK 1 – kevät 2019

Seuraava VOK-1 parkour-ohjaajakoulutus pidetään keväällä 2019 Helsingissä. Ensimmäinen lähijakso on 15-17.2.2019 ja toinen lähijakso on 12-14.4.2019. Ilmoittautuminen avataan tiistaina 21.12.2018 klo 12 tällä sivulla. Ilmoittautumisen aukeamisesta ilmoitetaan SPY:n Facebook-sivuilla sekä sähköpostitse jäsenjärjestöjen yhteyshenkilöille. Kurssilaiset osallistuvat molemmille lähijaksoille. Huom! ADAPT-koulutusta päivittävät henkilöt osallistuvat vain lähijaksolle 2. Perjantai- ja sunnuntai-päivät pidetään Lauttasaaren Parkour Akatemia & Sirkuskoulun tiloissa ja lauantai-päivät pidetään Parkourkeskuksella, Malmilla. Lähijaksot alkavat perjantaina klo 18 ja loppuvat sunnuntaina noin kello 16.  Lähijaksojen välissä tehdään etätehtäviä yhteistyössä Varalan valmennuskeskuksen kanssa. Tervetuloa mukaan koulutukseen!

ILMOITTAUTUMINEN AUKEAA TÄHÄN ti 21.12.2018 klo 12

Koulutuksen sisältöä koskeviin kysymyksiin vastaa koulutuskoordinaattori Ville Leppänen visiiri [at] parkour.fi . Koulutuksen käytännön järjestelyjä koskeviin kysymyksiin vastaa Laura Lammi laura.lammi[at]parkour.fi 050-4016281. Tarjoamme lattiamajoittumismahdollisuuden kauempaa tuleville, josta lisää infokirjeessä. Ruokailut ovat omakustanteisia viikonlopun aikana. Koulutuksen ikäraja on 16v.

 

LIIKUNTA-ALAN AMMATTILAISTEN PARKOURKOULUTUS

Suomen Parkour ry järjestää liikunnanopettajille, luokanopettajille ja muille liikunta-alan ammattilaisille suunnattuja koulutuksia. Koulutus antaa hyvät valmiudet ohjata monipuolisia parkourtunteja esimerkiksi koululiikunnassa tai kerhotoiminnassa. Koulutus on käytännönläheinen, ja koulutuksessa esitellyt harjoitukset ovat suoraan vietävissä koululiikuntaan. Koulutukseen osallistuminen ei vaadi aiempaa parkourtietämystä, ja harjoituksiin voi osallistua seuraamalla.

Koulutuksen sisällöt:

 • Parkour-ratojen rakentaminen koulun liikuntavälineillä
 • Ratojen ja harjoitteiden soveltaminen ja eriyttäminen
 • Koulun pihan hyödyntäminen parkourin opetuksessa
 • Parkouraiheiset pelit ja leikit
 • Parkourin arvot, periaatteet ja historia
 • Omien parkourtaitojen kehittäminen

Koulutukseen ilmoittautuminen järjestetään paikallisesti erilaisten opettaja/ohjaajajärjestöjen, kuntien liikuntatoimien, Liikkuva koulu -koordinaattoreiden ynnä muiden paikallisten toimijoiden kautta. Ole siis yhteydessä oman kuntasi tai alueesi koordinaattoreihin, mikäli kaipaat kotiseudullesi parkourkoulutusta.

 

Lisätietoja koulutuksesta antaa koululiikuntavastaava Ville Laine.
p. 0440777191
vlaine8(at)gmail.com

Opettajien parkour-ohjaajakoulutus on osa SPY:n Parkouria koululaisille -hanketta / Kuntien parkour-ohjaajakoulutuksia.

OKM_logo